Banehuset

Om Banehuset

Musikforeningen Banehuset drives udelukkende af frivillige kræfter fra Sommersted og omegn, og har siden den 2. maj 1998 budt på både større danske og internationale navne inden for musikverdenen.

Banehusets fysiske udtryk henleder til, at man forsøger at koble byens jernbanehistorie sammen med spillestedet, da huset kun ligger få meter fra jernbanesporet, der forbinder Danmark med Tyskland. Stedets kapacitet på hhv. 120 stående gæster og 85 siddende, giver en intimitet og følelse af, at være tæt på de optrædende kunstnere. Banehusets akustik og professionelle lyd/ lysudstyr roses af både publikum og musikere, og giver derfor en unik oplevelse, som man sjældent støder på.

Da bestyrelsen har denne overbevisning, at man skal kunne kravle før man kan gå, forsøger Banehuset at give amatørmusikken de bedst mulige rammer, ved at man anvender selvsamme scene som øvelokale.

Banehusets vision

Banehusets vision er primært at udbrede kultur i ”bredformat” til byens og kommunens borgere. Der lægges stor vægt på, at man favner bredt, således at alle aldersgrupper tilgodeses. Bestyrelsens farverige sammensætning af forskellige professioner gør det, at man udfordrer sig selv hele tiden, og forsøger at skabe nye tiltag og ideer. Banehuset tværfaglige sammenarbejde med andre institutioner, såsom uddannelsesinstitutter, viser at ”kultur” kan være et bindemiddel og løftestang institutterne og Banehuset imellem. Bestyrelsen er drevet af den overbevisning, at ”kultur” er nødvendig for alle mennesker, og at denne kobler os mennesker sammen uanset hudfarve eller religion.

Sponsor

Banehuset er sponsoret af følgende virksomheder

Vedtægter

Læs vores Vedtægter her

Sponsor

Banehuset er sponsoret af følgende virksomheder